maandag 28 december 2009

Sondevoeding

Na veel vijven en zessen is er toch rond een uur of 3 met sondevoeding  begonnen. Jonah krijgt  voorlopig 10 ml per uur. En dat is dus heeeeeel weinig. Dit om te voorkomen dat hij weer gaat spugen. Rond 8 uur nog even contact gehad en tot nu toe gaat het heel goed(= nog niet gespuugd). Wel is de temperatuur weer gestegen. Hij had 37.8 maar dat was vanavond weer bijna 39 graden. Er is besloten dat Jonah naar het AMC moet als hij koorts blijft houden en/of als zijn electrolieten (dat zijn de "zouten" in je lijf zoals kalium en magnesium) niet op orde komen. Afwachten wat er dus morgen besloten wordt.

En verder. Jonah heeft de hele dag liggen kwijlen. Gezonde mensen slikken hun spuug door. Jonah dus niet. Waarom niet? Geen idee. Heeft waarschijnlijk een akelig gevoel door de sondeslang. En probeer een 4 jaar oud kind maar eens te vertellen dat hij wel moet slikken.

Er is vooruitgang in de conditie maar het gaat zeer traag.

UPDATE: Jonah heeft een redelijke nacht gehad. De sondevoeding is er ingebleven. Hij is 2 keer in zijn vinger geprikt om zijn electrolieten te controleren. Om 4 uur bleek dat hij zijn hele bed had ondergepoept met diaree. Daarin zat voornamelijk "verteerd" bloed (dat is bloed dat door zijn vorige bloedneus naar binnen is gelopen en/of bloed dat uit een wondje in zijn maag/darm kanaal zit). Verder had hij nog bloed opgehoest. Ook bleek dat hij verschrikkelijk veel had gekwijld tijdens de nacht. Tussen dit alles heeft Jonah goed geslapen. Er is nu druk overleg met het AMC om Jonah daar te krijgen.

Wordt dus weer vervolgd.....................

Geen opmerkingen: