zaterdag 26 december 2009

Het oude liedje.........

Jonah is gister rond de middag thuis gekomen. We schrokken ons een ongeluk, zo slecht zag Jonah er uit. Hij werd gebracht met de mededeling "hij heeft net geslapen". Wij hadden eerder het idee dat Jonah helemaal van de wereld was. Dus hebben we het AMC gebeld toen bleek dat zijn temperatuur 39.6 was. Tel daarbij zijn uitdroogverleden op en het feit dat hij diaree had gehad en bijna niet meer plaste..............ons vermoeden bleek helaas waar. Jonah is weer uitgedroogd. Rond half 2 in het ziekenhuis gekomen en toen aan het infuus. Vervolgens vocht en allerlei zouten gekregen. Na allerlei bloedonderzoekjes bleek dat Jonah een verhoogde infectiewaarde heeft. Dus antibiotica (= 5 dagen ziekenhuis op z'n minst). Zijn kaliumgehalte is 2.5 (wat minimaal 3.5 moet zijn). Voor ons niet zo heel erg verontrustend omdat de vorige keer dit gehalte 1.0 was.
Vlak voodat ik naar huis ging kwam ik de kinderarts tegen. Het kaliumgehalte ging omhoog. Dus dat gaat de goede kant op. Uit het bloedonderzoek bleek tevens dat zijn HB waarde 4 was. Lager dan 5 betekent een bloedtransfusie en die heeft Jonah dus afgelopen nacht gehad. Tevens heeft het ziekenhuis een zakje bloedtrombo's voor Jonah geregeld omdat zijn trombogehalte veel te laag is. Het is dus wachten op een bloeding en dan krijgt hij ook een zakje trombo's. Die kunnen niet preventief gegeven worden omdat ze binnen 24 uur weer zouden zijn afgebroken.

Verder heeft Jonah een sonde gekregen om aan te komen. Hij weegt nu 11.5 kg. Voor degene die de beelden van 1984(??) uit Ethiopie e.o. zich kunnen herinneren, schilder Jonah zwart en vervang de bolle buik voor een ingevalle buik en je hebt een idee hoe Jonah er nu ongeveer uitziet. Zeer uitgemergeld.

Zoals altijd zou Jonah het fijn vinden om post te ontvangen. Ik vermoed dat bijna heel Nederland morgen boodschappen doet dus een kaartje...........
Jonah Haring
Westfriesgasthuis
Kinderafdeling
Maelsonstraat 3
1624 NP Hoorn

2 opmerkingen:

Unknown zei

Hè bah, wat een ontzettend naar bericht. Hopelijk knapt Jonah snel een beetje op. Heel veel sterkte !
groetjes, Sonja

Patricia zei

Weer vervelend nieuws...balen zeg!Jullie hadden zo gehoopt om thuis te zijn met Jonah. Ik hoop dat hij gauw aansterkt!
Sterkte met alles!
Lieve knuffel Patries