maandag 29 maart 2010

Lekker buiten spelen

Vorige week was het heerlijk weer en ook Jonah speelde regelmatig een uurtje buiten. Heerlijk op zijn trekker rijden, waar hij na een rondje of twee ook weer even op uit kon rusten. Zoals jullie dus zien gaat het langzaam aan vooruit met Jonah, waarbij het langzaam, maar zelf kunnen lopen een groot goed is. Wij genieten erg van het feit dat het zo goed vooruit gaat. Ik probeer niet te veel te denken aan het feit dat het heel bijzonder is dat hij dit allemaal weer kan. Maar af en toe bedenk ik dat het aan onze oncoloog en al het gif te danken is dat hij nog rond kan rijden. Bijna hadden we hem verloren en het lijkt gisteren als ik bedenk dat ze vorig jaar juni kwamen vertellen dat hij kanker had in een vergevorderd stadium. Een kleine kans, maar een kans had Jonah. En kijk nu hier!!!! Hij heeft gestreden als een krijger en hij heeft het gehaald. Als ik dat bedenk, word ik altijd een beetje emotioneel en dus probeer ik meestal  deze gedachte zo snel mogelijk weer kwijt te raken. Maar wat voor de meeste ouders zo gewoon is, is soms zo bijzonder voor ons. Zoals met zijn wensdag! Het gewone van spelen met thomas de trein tussen tientallen andere kinderen. Ik heb een traantje gelaten. Ik zou zeggen, geniet van je kinderen, ga eens bewust naar ze zitten kijken en geniet! Verder is Jonah begonnen aan de laatste fase van de kuur, het slikken van een hoge dosis vitamine A. Je zou misschien denken dat dat gezond is, maar het is volgens de apotheek puur gif. Wij moeten handschoenen aan bij het open maken van de capsule. Dat is wel weer een rare gedachte, maar ja er is bewezen dat kinderen die dit hebben gekregen weer iets minder kans hebben het terug te krijgen en dus voeren we het hem braaf. Het duurt negen maanden voor hij er mee klaar is en dan is het ook echt klaar. Nou ja er zijn nieuwe ontwikkelingen in Amerika gaande die de kansen van deze kinderen zou vergroten van 20 naar 50%. Het gaat om injecties, maar die zijn in Nederland nog niet verkrijgbaar, ze doen nog verder onderzoek. Maar ook dit is weer met de nodige risico's. Maar voor nu, hij krijgt weer haar en heeft weer wimpers en wenkbrouwen en als we geluk hebben gaat de sonde er deze week uit. Lijkt hij binnenkort aan de buitenkant weer een gewone 4-jarige. En onze 4-jarige heeft zin in het leven, hij kijkt al uit naar het kamperen wat we vanaf nu kunnen doen, want we hebben een tent gekocht! En dat vindt Jonah fantastisch. Maar eerst vrijdag een week naar Villa Pardoes bij de Efteling.

6 opmerkingen:

Nicole de Jong zei

Wat een mooi en ontroerend verhaal. Je hebt helemaal gelijk om lekker te genieten van je spelende kind. Dat is het mooiste wat er is als je kind straalt en zin in het leven heeft. En hij verdient het want hij is een super-kanjer. Wat een mooie foto van Jonah met zijn stralende en ontwapenende glimlach, fijn om te zien dat het weer beter met hem gaat. Jullie hebben nu een heerlijke week in het vooruitzicht en dat wordt echt genieten, heb ik gehoord. Laat je maar lekker verwennen daar (dat kunnen ze wel hoor in Brabant ;-) ) want dat hebben jullie allemaal verdiend!! Heel veel liefs vanaf de andere kust, Nicole

Unknown zei

Hoi, hoi,
wat een super goeie berichten. En wat een mooie foto van Jonah, met z'n gezonde kleurtje. Als hij straks weer meer haar heeft wordt het weer een heel ander gezicht, he?
Wel een hele opgave om 9 maanden vit. A toe te dienen, maar als het helpt.....?
Heel veel plezier volgende week in de Efteling met z'n allen, hoor.

Groetjes, Reina

Unknown zei

Nu kan ik het even niet laten om te reageren. Ik heb Jonah's belevenissen gevolgd omdat ik zijn Oma J. ken en heb er menig traantje om gelaten. Dit verhaal van vandaag vindt ik het allermooist, ontroerend en heel begrijpelijk, emoties van een moeder begrijpt vooral een andere moeder! Nog heel veel sterkte de komende tijd voor jullie hele gezin! Het is een heerlijk mannetje om te zien!

Anoniem zei

Super om te lezen dat het weer een stuk beter met Jonah gaat!
En zijn en jullie dag was ook fantastisch om te lezen dat jullie zo hebben genoten van Thomas de trein en alles daar om een.
Wij gunnen jullie echt alle geluk van de wereld en kunnen ons heel goed voorstellen dat jullie nu van elke dag genieten! Wij wensen jullie een super week in Villa Pardoes geniet maar van en met elkaar het is jullie zo gegund!!!
Groetjes Dave,Wendy,Freek&Savana

Unknown zei

Wat een geweldig gezicht, die kleine Jonah buiten op een trekker. Nog niet zo lang geleden lag hij als een zielig hoopje mens op de bank en nu dit.
Heel veel plezier de komende week in de Efteling en daarna spreken we zeker weer af.
Liefs Daniƫlle en de rest

Nicole Boom-Becker zei

Wat heb je dat weer prachtig beschreven allemaal.....en wat heerlijk dat Jonah zo lekker opknapt!! Aan de foto te zien geniet hij inderdaad van 't leven....
Ik wens jullie dan ook heel veel plezier volgende week, genieten jullie maar lekker daar....jullie hebben 't allemaal dik verdiend ;o))
dikke knuf x Nicole